Kleine Hein Campagnebeeld 1ste seizoen 'meer cake en taart' Kleine Hein Campagnebeeld 1ste seizoen 'meer cake en taart'

Tot Zover

Kleine Hein op reis door Nederland

Kleine Hein wil de wereld doodvriendelijk maken. Door het aansnijden van de taart, maar vooral door het aansnijden van een gesprek. Over de dood dus. Dat is misschien ongemakkelijk, maar wél belangrijk. Reflectie op sterfelijkheid verbetert de kwaliteit van leven. Wanneer je stilstaat bij de dood kun je je bijvoorbeeld bewuster worden waar je dankbaar voor bent, wat je wilt bereiken of waar je hart sneller van gaat kloppen.

Doe mee

Met de landelijke 'Pluk de dag' postercampagne wil Kleine Hein jou ook uitdagen na te denken over sterfelijkheid. Dit doet hij weliswaar met een knipoog en vriendelijk verpakt. Kleine Hein geeft je dat zetje om het net even anders te bekijken. Hij is trots dat zijn posters op zoveel plekken in het land terug te zien zijn.

Wie en waarom Kleine Hein?

Kleine Hein is de mascotte van Museum Tot Zover. Hij is de kinderversie van Magere Hein, de personificatie van de Dood, ook wel ‘de man met de zeis' genoemd. De zeis symboliseert van oudsher het feit dat iedereen ooit sterft. Ook jij en ik. Doodgaan is niet leuk, maar tot het zover is wenst Kleine Hein dat je het leven omarmt.

In het leven zijn liefde en verlies onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die zin pleit Museum Tot Zover voor een ‘doodvriendelijke’ samenleving, waarin ruimte is voor verdriet en het bespreekbaar maken van de dood.

Landelijke postercampagne

Kleine Hein verschijnt in 2017/2018 met vier verschillende posters in het straatbeeld. Zo kun je hem tegenkomen wanneer je de hond uitlaat, naar je werk haast op de fiets of wanneer je in de auto zit op weg naar een familiefeestje. Elk seizoen in een ander jasje en andere situatie, maar met dezelfde boodschap: pluk de dag.

De eerste boodschap die Kleine Hein ons meegeeft is verpakt in lekker eten: ‘Meer cake en taart vóór de uitvaart’. Wel zo toepasselijk in een seizoen volop feestdagen. En natuurlijk is het een knipoog naar de typisch Nederlandse uitvaarttraditie van koffie en cake.

 

De andere boodschappen houden we nog even geheim, maar je zult ze vanzelf tegenkomen in het straatbeeld. Kleine Hein reist door heel Nederland, dus je kunt hem spotten van Lauwersoog tot aan Gulpen en van Monster tot aan Lichtenvoorde.

Deelnemers-actie
Heb jij Kleine Hein gespot?

Maak een foto van de Kleine Hein poster in zijn omgeving (eventueel met jezelf erbij) en mail deze naar het museum. We zijn heel benieuwd waar Kleine Hein allemaal uithangt!

Stuur de foto naar Anne Zwartbol, a.zwartbol@totzover.nl. Vermeld in je mail de volgende gegevens:

  • de plaats waar je Kleine Hein bent tegengekomen
  • je eigen adres

We delen dan je foto online, en als bedankje stuurt Kleine Hein je een leuke ansichtkaart retour + een gratis museumentreebewijs (max. een deelname per adres).

_________

Deze ‘Pluk de dag’ postercampagne wordt mede mogelijk gemaakt door het Centercom Subsidie Fonds van Centercom buitenreclame. Museum Tot Zover won op 19 september 2017 de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt.