Pagina 1 van 2  > >>

Op donderdag 25 mei zijn het museum en café Roosenburgh van 13-17 uur geopend.
 

24-05-2017 | Nieuws

UITVERKOCHT | De Funeraire Academie organiseert op 26 mei een excursie naar de Romeinse Katakomben in Valkenburg. Met rondleiding en lezingen.

31-03-2017 | Nieuws

Especially for You is een luchtige tentoonstelling over een impopulair object: de doodskist.

Te zien vanaf 24 maart.

15-03-2017 | Nieuws

Zondag 5 februari opent Visiting Hours in de Tuinzaal. Tegelijk eindigt Best of Class 1 over dood & architectuur. De makers vertellen over hun project; architect en docent Chris Scheen geeft een inleiding.

24-01-2017 | Nieuws
De Funeraire Academie organiseerde op donderdag 15 december 2016 samen met Tilburg School of Humanities en het Meertens Instituut KNAW een symposium over levensverhalen.
17-10-2016 | Nieuws

Luister naar de makers: 5 februari

Zondag 5 februari opent Visiting Hours in de Tuinzaal. Tegelijk eindigt Best of Class 1 over dood & architectuur. De makers vertellen over hun project; architect en docent Chris Scheen geeft een inleiding.

- Finissage Best of Class I
Het einde van Best of Class I wordt gevierd met een inhoudelijk programma. De ontwerpers vertellen over hun project en gaan daarover graag met u in gesprek. Best of Class I toont een aantal innovatieve architectonische concepten die een frisse blik werpen op onze omgang met de dood in ruimtelijke context. Pas afgestudeerde architecten en ontwerpers van verschillende opleidingen zoeken grenzen op en plaatsen hospice, crematorium en begraafplaats midden in de samenleving.


+ Visiting Hours - Foto's van Audrius Kriauciunas
In de Tuinzaal opent Visiting Hours met foto’s van Audrius Kriauciunas. Kriauciunas fotografeerde voor Visiting Hours aula’s van uitvaartcentra, aula’s die met hulp van licht aangepast kunnen worden aan persoonlijke wensen. De kunstenaar onderzoekt in zijn werk de relatie tussen ruimte en functie, vooral van ruimtes met een openbaar of semi-openbaar karakter. Audrius Kriauciunas (Kaunas, Litouwen, 1986) studeert aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag.

Inleiding door Chris Scheen
Chris Scheen, architect en docent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, geeft een inleidende presentatie. Hij vertelt over de relaties tussen architectuur,  de dood en de omgeving. Moderator is Guus Sluiter, directeur van Museum tot Zover. Het programma begint stip om 14.30 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. U betaalt de toegang tot het museum (Museumkaart gratis), maar het evenement zelf is gratis. Ook de koffie en cake is gratis.

Museum Tot Zover is open di-zo 11-17 uur.
De Tuinzaal is open ma-zo 10-17 uur (soms gesloten i.v.m. bijeenkomsten).