Pagina 1 van 2  > >>

De Funeraire Academie organiseert op 26 mei een excursie naar de Romeinse Katakomben in Valkenburg. Met rondleiding en lezingen. Meld u aan!

31-03-2017 | Nieuws

Especially for You is een luchtige tentoonstelling over een impopulair object: de doodskist.

Te zien vanaf 24 maart.

15-03-2017 | Nieuws

Zondag 5 februari opent Visiting Hours in de Tuinzaal. Tegelijk eindigt Best of Class 1 over dood & architectuur. De makers vertellen over hun project; architect en docent Chris Scheen geeft een inleiding.

24-01-2017 | Nieuws
De Funeraire Academie organiseerde op donderdag 15 december 2016 samen met Tilburg School of Humanities en het Meertens Instituut KNAW een symposium over levensverhalen.
17-10-2016 | Nieuws

Het AT5-programma Straten van Amsterdam was te gast in Tot Zover. Saïda Maggé krijgt een korte rondleiding door het museum van Guus Sluiter. Loop met haar mee. Klik op bovenstaande link en bekijk het programma.

21-12-2015 | Nieuws

Excursie naar Katakomben Valkenburg

De Funeraire Academie organiseert op 26 mei een excursie naar de Romeinse Katakomben in Valkenburg. Met rondleiding en lezingen. Meld u aan!

Ontdek de begraafcultuur uit het vroege Christendom middels een excursie en twee lezingen door Paul Post en Jos Oosewaarde.

Hoe ging men in het oude Rome om met de dood, hoe werden de doden begraven? En hoe verhoudt zich de laatantieke funeraire cultuur tot de manier waarop wij in onze tijd omgaan met de dood? De Romeinse Katakomben in Valkenburg geven ons een uniek beeld van begraven in het oude Rome en houden ons een spiegel voor.

Lees voor meer info en aanmelding >