Een bakkie troost bij Café Roosenburgh Een bakkie troost bij Café Roosenburgh

Tot Zover

Stadspasactie bij Museum Tot Zover en café Roosenburgh

Houders van een stadspas kunnen de hele zomer lang voor € 1 naar Museum Tot Zover. Ook betalen zij in café Roosenburgh slechts € 1 voor koffie en thee. De actie duurt tot 1 oktober. Wees welkom!


Onlangs werd de voorgenomen sluiting van café Roosenburgh afgewend. Vooral dankzij de extra inzet van vrijwilligers blijft het café open. Het bijzondere café ligt op een schitterende plek op begraafplaats De Nieuwe Ooster. Bij mooi weer is het terras open en zit je heerlijk op een rustige en lommerrijke plek.

Ontroerend mooie expositie

Het café is ook de ingang van Museum Tot Zover. In het museum is nu de tentoonstelling De Laatste Aai te zien, over liefde en verdriet rondom dode (huis)dieren met werk van nationale en internationale kunstenaars, zoals herman de vries, Stefan Vanfleteren en Tinkebell. De pers is zeer enthousiast over De Laatste Aai: ‘Ontroerend mooi’ (Het Parool) en ‘een tentoonstelling die intrigeert en prikkelt tot nadenken’ (Nederlands Dagblad).

Café en museum zijn deze zomer open van dinsdag tot met zondag, van elf tot vier uur. Toon uw stadspas en profiteer van de speciale actie.

 


Over Café Roosenburgh en Museum Tot Zover

Café Roosenburgh is een prachtige ontmoetingsplek met goed zicht op het omringende groen van De Nieuwe Ooster. Als het weer het toelaat is het heerlijk om buiten te zitten. In deze bijzondere omgeving kunnen museumbezoekers, nabestaanden, groepen of parkbezoekers genieten van koffie met een lekker stukje taart, kleine lunchgerechten, of een goed glas wijn.

Museum Tot Zover is ook wel de verborgen culturele parel van Amsterdam Oost. Het museum vertelt over onze omgang met de dood in het verleden, heden en de toekomst. Met een frisse en open benadering stimuleert het museum reflectie op sterfelijkheid en daarmee waardering van het leven. De exposities zijn ontroerend mooi!