Café Roosenburgh uitgerust met een bijzonder looppad van gedroogde takken. Corona-proof! Beeld: Museum Tot Zover 2020 Café Roosenburgh uitgerust met een bijzonder looppad van gedroogde takken. Corona-proof! Beeld: Museum Tot Zover 2020

Tot Zover

Café Roosenburgh

Café Roosenburgh is al jarenlang een begrip als uniek en gastvrij Amsterdams vrijwilligerscafé - én de ingang van Museum Tot Zover.


Het bijzondere café ligt op een schitterende plek op begraafplaats De Nieuwe Ooster. Het café biedt nabestaanden en bezoekers een plek waar de koffie warm is en waar je door hartelijke mensen wordt ontvangen, die graag een praatje met je houden als je daar behoefte aan hebt. Vanwege de wifi is het bovendien een ideale werkplek.

Er is een kleine kaart; de citroenvlinder en tosti's zijn aanbevolen. Bij mooi weer is het terras open en zit je heerlijk op een rustige en lommerrijke plek met fris of een wijntje.

Tuinzaal en verhuur

Drink na bezoek aan het museum een bakkie troost, reserveer een vergaderarrangement met lunch, boek een wandeling door het prachtige arboretum van De Nieuwe Ooster, of organiseer in de Tuinzaal je mooiste boekpresentatie. Er is veel mogelijk. Informeer bij Liesbeth de Ruijter, floormanager café Roosenburgh, floormanager@totzover.nl.

Corona = Coffee-to-go!

Hoewel het museum dicht is, is het café nog geopend voor afhaal. U bent dus welkom om een coffee-to-go te halen, of de bomenroute over het begraafpark. De cafémedewerkers schenken u met plezier warme koffie om mee te nemen. 

  • woensdag tot zondag 11 - 17 uur
  • Op 25 december gesloten
  • 26, 31 december 2020 en 1 januari 2021 is het café geopend van 11:00 tot 15:00.
  • Op Koningsdag gesloten

Organisatie

Café Roosenburgh is een samenwerking tussen De Nieuwe Ooster en Museum Tot Zover. Het café is gerealiseerd in 2007 met als doel een uitnodigende omgeving te bieden aan nabestaanden, bezoekers aan de begraafplaats en het museum. De mensen die er werken zijn betrokken vrijwilligers uit de buurt en omstreken.

Ook iets voor jou? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwiliggers.

Lees meer