Café Roosenburgh is uitgerust met een bijzonder looppad van gedroogde Berenklauwtakken. Een geschenk van een trouwe klant. Beeld: Museum Tot Zover 2020 Café Roosenburgh is uitgerust met een bijzonder looppad van gedroogde Berenklauwtakken. Een geschenk van een trouwe klant. Beeld: Museum Tot Zover 2020

Tot Zover

Café Roosenburgh

Café Roosenburgh is al jarenlang een begrip als uniek en gastvrij Amsterdams vrijwilligerscafé - én de ingang van Museum Tot Zover.

Je kunt van woensdag t/m zondag, 11:00-17:00 uur, bij ons terecht voor een bakkie troost, lekkere taart, tosti en soep, of een gratis audiotour over de begraafplaats.


Het bijzondere café ligt op een schitterende plek op begraafplaats De Nieuwe Ooster. Het café biedt nabestaanden en bezoekers een plek waar de koffie warm is en waar je door hartelijke mensen wordt ontvangen, die graag een praatje met je houden als je daar behoefte aan hebt. Vanwege de wifi is het bovendien een ideale werkplek.

Er is een kleine kaart; de citroenvlinder en tosti's zijn aanbevolen. Bij mooi weer is het terras open en zit je heerlijk op een rustige en lommerrijke plek met fris of een wijntje.

Tuinzaal en verhuur

Drink na bezoek aan het museum een bakkie troost, reserveer een vergaderarrangement met lunch, boek een wandeling door het prachtige arboretum van De Nieuwe Ooster, of organiseer in de Tuinzaal je mooiste boekpresentatie. Er is veel mogelijk. Informeer bij Ilse van Brakel, floormanager café Roosenburgh, floormanager@totzover.nl.

Praktische informatie

Je bent van harte welkom, binnen of buiten, voor lunch of borrel. De cafémedewerkers schenken met plezier een kopje koffie of thee. 

Openingstijden:

  • Woensdag t/m zondag 11 - 17 uur

Tip: audiotour door het park

Start of vervolg je museumbezoek met een wandeling door de Nieuwe Ooster. De audiotour leidt je langs een selectie interessante grafmonumenten, je leert van alles over grafsymboliek en de bijzondere landschapstijl van de Rijksmonumentale hoofdstedelijke begraafplaats. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Audiotour en plattegrond zijn gratis verkrijgbaar aan de museumbalie.

 

Organisatie

Café Roosenburgh is een samenwerking tussen De Nieuwe Ooster en Museum Tot Zover. Het café is gerealiseerd in 2007 met als doel een uitnodigende omgeving te bieden aan nabestaanden, bezoekers aan de begraafplaats en het museum. De mensen die er werken zijn betrokken vrijwilligers uit de buurt en omstreken.

Ook iets voor jou? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwiliggers.

Lees meer