Testament van de Mens Testament van de Mens

Tot Zover

Testament van de Mens

In Testament van de Mens schrijven de laatste mensen op aarde voor de laatste keer een testament. Een poging om alles zorgvuldig na te laten en om ‘de natuur’ tot onze wettelijke erfgenaam te benoemen. De voorstelling is een bruisend muzikaal live-essay dat troost, hoop en humor vindt in ons uitsterven.

Tickets € 16,50

Reserveren: zie het kopje Praktische informatie


Als de mensheid verdwijnt en het aardoppervlak verlaat, verdwijnen niet onze rioolbuizen, lantaarnpalen, datacentra en Eiffeltorens. Hoe willen we ons erfgoed achterlaten (of juist níet)? En wie zijn onze erfgenamen? 

Na succesvolle uitverkochte voorstellingen op het Karavaan Festival in Alkmaar, komt de voorstelling Testament van de Mens naar Museum Tot Zover! De voorstelling zal spelen in de prachtige binnentuin van het museum, gelegen op begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Praktische informatie

Data voorstellingen:
Zaterdag 13 juli 19:45 uur
Zondag 14 juli 19:45 uur

Tickets: € 16,50

Reserveren: mail je naam, datum en aantal kaartjes naar studiomedemens@gmail.com. Er zijn slechts 30 plaatsen per avond.

Locatie
Museum Tot Zover, in de binnentuin
Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam
Publiek wordt opgehaald voor de poort van begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Belangrijk: De voorstelling gaat ook bij regen door. Trek dus warme kleren aan en neem een regenjas mee!
De tuin is onverhard. Slecht ter been? Neem dan contact op via studiomedemens@gmail.com, dan begeleiden we je bij aankomst. 

Parkeren
Betaald parkeren kan in de wijk tegenover De Nieuwe Ooster. Fietsen kunnen op het terrein geparkeerd worden, na de ingang meteen rechts. 

 

Over de makers

Kathlyn Wuyts is acteur, theatermaker en journalist. Volgens haar is verwondering nodig om de werkeliikheid te verdragen en draagt de werkelikheid de sleutel tot de meest wonderlike, rauwe poëzie. In haar voorstellingen vertaalt ze gesprekken met ervaringsdeskundigen, experts of onbekenden op straat, naar dialogen, gedichten en muziek.

Deze voorstelling is een cocreatie van:
tekst, spel: Kathlyn Wuyts 
spel: Martine van Ditzhuzen 
scenografie: Thomas Maas 
muziek: Vos van der Noordt 
regie: Miriam Veldhuizen van Zanten

Met dank aan: Sint Liobaklooster, Museum Tot Zover, Mike van Kuypers, Aislynn Daijer, Max van der Wal, familie Vandenhende-Wuvts, Sam van Zoest, Jurien Zeelen, Roel Meijvis, Matthijs Schouten, Esha Guy Hadjadj, Benny Lindelauf, Simme Wouters, Lente Oosterhuis, alle crowdfunding-donateurs, Theater Decibel en Makershuis Alkmaar.


Pers 

Over de voorstelling Vaste Grond door Kathlyn Wuyts:

“Een lieve, muzikale collage van verhalen, over terugkijken op een lang leven, die ene misstap of dat verloren geluk. ” – de Volkskrant★★★★

“Het is de vederlichte, zijdezachte wijze waarop Wuyts acteert die dit rollenspel zijn glans geeft.” - nrc ●●●●

“Wuyts’ performance is intiem en dicht op het publiek”- Theaterkrant


Nu te zien