Tot Zover

Workshop Grensverkenningen

De eerstvolgende Funeraire Academie activiteit behandelt dilemma's voor de uitvaartprofessional. Ga met elkaar in gesprek en leer van elkaars ervaringen. Een boeiende workshop speciaal voor uitvaartverzorgers en -leiders op donderdag 15 november in Eindhoven.

koop e-ticket

Uitvaartprofessionals staan vaak voor uitdagende situaties. Familieruzies, lastige wensen en soms moeizame communicatie kunnen leiden tot onvrede en stress. Het vergt als beroepsbeoefenaar én als mens veel om dit betekenisvolle vak goed en met voldoening uit te blijven oefenen.

De uitvaartverzorger begeleidt mensen bij het afscheid van een geliefde, maar wie begeleidt de uitvaartprofessional? Wie helpt hem of haar om te reflecteren op de dilemma’s die zich voordoen? Hoe kan hij of zij leren van de dagelijkse ervaringen? De Funeraire Academie workshop Grensverkenningen biedt reflectie op de eigen professionele identiteit, de eigen grenzen en de eigen beperkingen.

Interactieve workshop

Met trainingsacteurs worden lastige situaties op de werkvloer geoefend. Deelnemers geven feedback en doorlopen zo een gezamenlijk leerproces. De workshop wordt geleid door Odette de Theije, psychiater en  systemisch werker, en door Ria van den Brandt, filosoof en supervisor aan de Radboud Universiteit.


Programma

13.00 uur    Ontvangst en registratie (met broodjeslunch)
13.45 uur Aandacht voor de uitvaartprofessional
  inleiding door Ria van den Brandt
14.00 uur #1 Complexe familiesituaties
  met Odette de Theije en Ria van den Brandt
15.15 uur Pauze
15.45 uur #2 Grensoverschrijdingen
  met Odette de Theije en Ria van den Brandt
17.15 uur Afsluiting en borrel
18.00 uur Einde programma

Praktische informatie

Wanneer

Donderdag 15 november 2018 van 13.45-17.15 uur. De inloop is vanaf 13.00 uur.

Locatie

De workshop vindt plaats in de Studio van het Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10, 5611 NH Eindhoven. Kijk hier voor de route en parkeergelegenheid. Vanaf NS station Eindhoven loop je in 10-15 minuten door het autovrije stadscentrum naar het Van Abbemuseum. 

Doelgroep

Deze workshop is besloten en expliciet bestemd voor praktiserende uitvaartverzorgers, -leiders en ritueelbegeleiders. Je bent bereid tot enige vorm van participatie: deelnemers geven feedback op de acteurs, grijpen in en geven handelingsmogelijkheden en doorlopen zo een gezamenlijk leerproces.

Kosten

Het deelnametarief is €79,50 incl. 6% BTW. Bij annulering tot 14 dagen voor aanvang kunt u uw inschrijfbedrag terugkrijgen. Daarna vervalt deze mogelijkheid. U kunt wel een vervanger sturen.

Aanmelden

Er is plaats voor max. 40 deelnemers. U bestelt uw ticket via de e-ticketing module. Als u de stappen doorloopt, ontvangt u uw betaalbewijs en e-ticket per mail (PDF).

koop e-ticket


organisatie

De workshop Grensverkenningen: Dilemma's voor de uitvaartprofessional wordt georganiseerd door de Funeraire Academie.

Contact

Neem bij vragen contact op met Laura Cramwinckel, projectleider Funeraire Academie, l.cramwinckel@totzover.nl.