Kim van Norren, Verdwijn niet zomaar in de zoete nacht, 2018, acryl op doek, 100x100cm Kim van Norren, Verdwijn niet zomaar in de zoete nacht, 2018, acryl op doek, 100x100cm

Tot Zover

Museumnacht 2018

We kijken terug op een zoete Museumnacht 2018! Buiten was het guur, binnen warm, druk en gezellig. Met 240 bezoekers was er een continue toeloop van betrokken museumnachtbezoekers. Voor velen een eerste ontmoeting met Museum Tot Zover en De Nieuwe Ooster. Bezoekers genoten van een gevarieerd programma met literaire wandelingen, muziek en een kunst workshop.

Een terugblik

Vier schrijvers verzorgden onder inspirerende leiding van literair platform Watershed een prachtige verhalentocht over begraafplaats De Nieuwe Ooster. Eline van Wieren, Elianne van Elderen, Sandro van der Leeuw en Rik Sprenkels maakten speciaal voor de gelegenheid nieuw werk en droegen dit voor onder de troostrijke bomen van het begraafpark. Dit zorgde voor ontroerende momenten.

zie hier de live-reportage van AT5 'Dichten over doden'

Binnen in het museum figureerde de net geopende expositie met werk van Kim van Norren prominent: de kunstenaar was aanwezig en hielp bezoekers om hun eigen ‘Kim van Norren’ kunstwerk te maken. In de Grote Zaal vond de Death Song Sing-Along plaats. Muzikant Theo Sieben speelde bloedstollende versies van klassiekers over de dood, zoals Bonnie Prince Billy’s Death To Everyone,  en er werd meegezongen met Leven Na De Dood, Ain’t No Grave en Waarheen Waarvoor (ja, echt!).