Gereserveerd -  de koffietafel wacht op u. Fotografie Margriet Polhout Gereserveerd - de koffietafel wacht op u. Fotografie Margriet Polhout

Tot Zover

Oproep: de koffietafel in beeld

Heb je altijd al in een museum willen exposeren? Dit is je kans. Museum Tot Zover is op zoek naar afscheidsfotografen die als geen ander weten dat een uitvaart hongerig maakt. Waar de een zich vol stort op de koffietafel, neemt de ander voorzichtig een hapje. Of roert nogmaals in het rond.

UPDATE: inzenden kan niet meer. We hebben prachtige beelden ontvangen, dankjewel!

In de aankomende tentoonstelling De Lekkere Dood in Museum Tot Zover tonen we in een fotoserie de sociale dynamiek van de koffietafel. Daarvoor zijn we op zoek naar mooie, verrassende of veelzeggende foto's, waarop te zien is welke rol eten speelt tijdens en rondom de uitvaart.

We zoeken een zo veelzijdig mogelijk beeld van de koffietafel, van feestelijk tot ingetogen, en van diverse culturele achtergronden. Een ander eet- of drinkmoment rondom het afscheid kan ook: denk aan de maaltijden door buren gemaakt (schotels voor de deur, of in een volle koelkast) of een lekkernij die meegaat in de kist.

De Lekkere Dood

Van de inzendingen maakt het museum een selectie. De geselecteerde foto’s worden door ons gedrukt en tentoongesteld in Lekkere Dood (mei 2023-feb2024). Het is een expositie die bezoekers laat zien, horen, ruiken én proeven hoe voedsel op allerlei momenten rondom sterven een rol speelt.
 

De dood is een beladen onderwerp, maar met deze tentoonstelling maken we er een toegankelijke, kleurrijke en smakelijke presentatie van, die bovendien prettig verteerbaar is voor een brede doelgroep. Zo openen we het gesprek over de dood. 

Doe mee

Heb jij een doodnormale of bijzondere koffietafel op beeld vastgelegd? Deel de foto met ons via w.vanherwaarden@totzover.nl. Vergeet niet bij de inzending je naam te vermelden en zo mogelijk een korte omschrijving. Inzenden is mogelijk tot 27 februari 2023.

We gebruiken geen beelden zonder eerst toestemming aan je te vragen. Indien geselecteerd dan betekent dat de foto rechtenvrij geplaatst mag worden op de verschillende kanalen van het museum. Neem voor vragen gerust contact op met Wouter van Herwaarden, via bovenstaand mailadres.

 


Tentoonstelling Een Lekkere Dood (juni 2023-feb 2024) laat bezoekers zien, horen en proeven hoe voedsel op allerlei momenten rondom het afscheid een rol speelt. Het getoonde werk van kunstenaars is informatief, poetisch en prikkelend. Al kokend komen diverse gemeenschappen aan het woord en smakelijke herinneringen worden samen gedeeld. Aan tafel!