Fotograaf portret: Marcel van der Vlugt | Overige foto's: Gerhard Vollberg Fotograaf portret: Marcel van der Vlugt | Overige foto's: Gerhard Vollberg

Tot Zover

Dr. Birger: Rebirth

Je leven weer opstarten na een pandemie van anderhalf jaar, voelt dat als een nieuw begin? Of zelfs als een wedergeboorte? Kunstenaar Irina Birger gaat in deze performance het gesprek over dat thema met je aan en legt jouw ervaringen vast in tekeningen.

Tickets

Een sessie met Dr. Birger

Op zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober is de praktijk van Dr. Birger (het alter ego van kunstenaar Irina Birger) gevestigd in Museum Tot Zover. Je bent van harte welkom om langs te komen voor een één-op-één sessie van twintig minuten. In die sessie gaat Dr. Birger het gesprek met je aan over wedergeboorte. Nu het leven na de pandemie weer opstart, moeten we onszelf heruitvinden. Een mooie kans voor een frisse start en een nieuwe manier van leven. Worden we opnieuw geboren? En hoe ziet ons nieuwe zelf eruit? Op basis van je antwoorden maakt Dr. Birger een tekening, waarin ze haar eigen perspectief op jouw ervaringen en ideeën verwerkt. 

Praktische info

Waar? Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam

Wanneer? Zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021

Hoe laat? Doorlopend van 11.00 - 17.00 (je reserveert een sessie van twintig minuten)

Hoe veel? Gratis op vertoon van entreebewijs Museum Tot Zover, wél even reserveren! Het maximum aantal deelnemers is beperkt.

Let op: deze performance is Engelstalig


Over Irina Birger

Irina Birger werd geboren in Moskou en woonde als tiener in Servië. Ze studeerde fine arts aan de Bezalel Academy of Fine Art and Design in Jeruzalem en aan het Sandberg Instituut in Amsterdam, waar ze nu nog steeds woont.

Irina neemt de concrete sociale realiteit vaak als uitgangspunt voor haar werk. Ze onderzoekt, analyseert en visualiseert culturele en sociale patronen en hun dynamiek, soms door middel van antropologische observaties, soms juist door zichzelf in een performance op de voorgrond te zetten. Haar eigen persona speelt vaak een belangrijke rol. De continue confrontatie tussen het zelf en de samenleving is namelijk een van haar kernthema's.

Tekenen is Irina's modus operandi. Haar tekeningen kunnen deel uitmaken van een installatie, een werk in de publieke ruimte, een video, of van een interactieve performance, zoals in Dr Birger: Rebirth.