Tot Zover

Laat me niet alleen

Een openbare oefening in omgaan met de dood tijdens het leven.

Laat Me niet Alleen is de nieuwe voorstelling van Daan Bosch en de Theaterstraat. De voorstelling is een levenslustige en intieme oefening in omgaan met de dood tijdens het leven. Hoe kun je afscheid nemen van het leven? Hoe kunnen je dierbaren afscheid nemen van jou? Op 10 en 11 juli te zien in Museum Tot Zover.

Ticketverkoop gaat via de Theaterstraat:

TICKETS

   

Een beter imago

Samen met ervaringsdeskundigen uit Amsterdam-Noord, muzikant Pascal van Hulst en performer Joop Oonk ontdekt Daan Bosch allerlei rituelen en gebruiken rondom de dood. Van verstild tot kleurrijk, van ernstig tot uitgelaten. Hij neemt het publiek mee op een bevrijdende ontdekkingstocht met de vraag: hoe geef je de dood een plek tijdens het leven? Gaandeweg de voorstelling probeert Daan de dood van een beter imago te voorzien.

Een sobere begrafenis, een uitbundige bruiloft

Laat me niet alleen vond zijn oorsprong in Daans armoedige relatie met de dood. Verschillende anekdotes rond het afscheid van zijn vader liggen aan de voorstelling ten grondslag. Waarom, vroeg Daan zich bijvoorbeeld af, was de sobere begrafenis van zijn vader net zo duur als de uitgebreide bruiloft van zijn broer, die maar een paar dagen later plaatsvond? Het aanraken van een dode, hoe ga je om met zo’n intiem en confronterend moment? Daan ging bij zichzelf en anderen op zoek naar manieren om de dood meer betekenis te geven.

   

Praktische info

Waar? Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam

Wanneer? 10 en 11 juli 2021

Hoe laat? De voorstellingen zijn van 16:00 tot 17:30.

Hoe veel? Kaartjes voor de voorstelling kosten 10,50.

Over Daan Bosch

Daan Bosch studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als theatermaker. Hij regisseert, geeft les en ontwikkelt workshops. Daan is een anarchistische maker die vaak speelt met de regels van zijn omgeving. Hij is onderdeel van het artistieke team van ZID Theater en is daarmee verbonden aan internationale projecten in Marokko, Denemarken en Servië. Met zijn theatergroep Rake Klappen deelt hij met drie andere makers een grote fascinatie voor het lichaam. Daan is binnen de Theaterstraat verbonden aan het superhelden project voor scholen in Amsterdam-Noord.

De Theaterstraat

De Theaterstraat is een collectief van bevlogen, onafhankelijke theatermakers dat gezamenlijk vanuit Theaterzaal de Rietwijker in Amsterdam-Noord opereert. Rianne Meboer, Jurrien van Rheenen, Anouke de Groot, Suzanne Bakker, Daan Bosch, Arthur Kneepkens en Anne de Loos delen er een werkplek. Wat ze ook delen is de wens om theatervoorstellingen, kunstpogramma’s en andere culturele en artistieke activiteiten te ontwikkelen. Dat doen ze voor, over, maar vooral met de mensen in Amsterdam-Noord.