Portret Antoinnette Scheulderman Portret Antoinnette Scheulderman

Tot Zover

Koffie & cakelezing met Antoinnette Scheulderman

Op zondagochtend 23 juni 2019 vindt in Museum Tot Zover een koffie en cakelezing plaats speciaal in het teken van de onlangs geopende tentoonstelling De Laatste Aai. We verwelkomen journalist Antoinnette Scheulderman. Ze spreekt over haar boek ‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe’ waarin ze schrijft over onze liefde voor huisdieren, en het taboe dat bij rouw om dieren komt kijken.


'Het was maar een dier,' hoorde Antoinnette Scheulderman regelmatig toen ze rouwde om haar overleden hond Bubbels. Maar iedereen die ooit een huisdier heeft gehad, weet hoe innig de band tussen mens en dier kan zijn. Dan neem je toch gewoon een nieuwe (Lebowksi, 2018) is een eerlijk, ontroerend en bij vlagen hilarisch boek, vol intieme gesprekken over leven en dood. Een boek vol handvaten voor baasjes wier dier er nog is, maar die voorbereid willen zijn op het onvermijdelijke afscheid, voor mensen die worstelen met het verlies én voor hun naasten, die daar iets meer van willen begrijpen.

Interview

Tijdens de koffie- en cafelezing wordt Antoinette Scheulderman geinterviewd door Ivan Borghstijn, één van de bekendste boekverkopers van het land. Hij stelt haar vragen over haar werk, onze liefde voor huisdieren en het verdriet wanneer we ze verliezen. Is rouwen om een dier vergelijkbaar met rouwen om een mens? Antoinnette vertelt openhartig over haar eigen ervaringen bij de dood van Bubbels, ging te rade bij bekende baasjes en vroeg deskundigen om advies.

Deze koffie- en cakelezing vindt plaats ter gelegenheid van De Laatste Aai, de tentoonstelling over rouw om dieren.

Met een entreeticket krijgt u kosteloos toegang tot de lezing. Meld u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Praktische info

  • zondagochtend 23 juni van 11-12 uur, inloop vanaf 10.15 uur
  • locatie: Museum Tot Zover, op begraafpark De Nieuwe Ooster, zie route
  • bijwonen van de lezing is gratis op vertoon van een museum entreebewijs.
  • Museumkaart is ook geldig.
  • s.v.p. aanmelden via bibliotheek@totzover.nl o.v.v. ‘koffie en cakelezing 23 juni’.
  • let op: het aantal plaatsen is beperkt. Zonder aanmelding vooraf kunnen wij u geen plek garanderen.

 

Over de schrijver

Antoinnette Scheulderman (1975) is journalist en werkt als interviewer voor LINDA. en Volkskrant magazine. Daarnaast is ze sinds 2015 tafeldame bij DWDD. In 2010 won ze De Luis, de prijs voor het beste interview van het jaar, en in 2014 werd ze genomineerd voor De Tegel. In 2010 verscheen haar interviewbundel De Mama's en de Papa's.

Over de lezingenreeks

Museum Tot Zover organiseert in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. Daarom noemen we het de 'koffie en cake' lezingen. Ze vinden gemiddeld ééns per kwartaal plaats.


Nu te zien