Yogadocent Barbara Labrie toont haar kunsten in de Grote Zaal Yogadocent Barbara Labrie toont haar kunsten in de Grote Zaal

Tot Zover

Haal je mentale booster bij Museum Tot Zover

Vele musea openden woensdag 19 januari op ludieke wijze om ruimte te geven aan (mentale) fitheid. Welkom in de Museum Gym! Museum Tot Zover werd een yogastudio. Tussen grote, kleurrijke doeken van kunstenaar Sarah Grothus gaf Barbara Labrie de hele middag yogales. Drie volgeboekte sessies!

Laat gaan die stress, komt tot rust in het dodenrijk.


Woensdag werden er door het hele land protestacties georganiseerd door de cultuursector. Er werd gehandhaafd maar de meeste instellingen werden alleen gewaarschuwd. NAP Nieuws ging langs bij het Amsterdamse Theaterhuis en uitvaartmuseum Tot Zover om te kijken hoe zij de dag hebben beleefd.

https://nltimes.nl/2022/01/19/cultural-sector-defy-mayors-opening-hair-salons-gyms-lockdown-protest

Over de les

Yogadocente Barbara Labrie geeft vijnana-yogales in de grote zaal van Museum Tot Zover. Daar wordt op dit moment de expositie Schemering met werk van kunstenaar Sarah Grothus getoond. Aan de muren hangen grote, kleurrijke doeken vol mysterieuze figuren en de vloer is bedekt met tapijt. Tijdens de les wordt de focus gelegd op de ademhaling, met het doel om het hoofd leger te maken. Ondertussen zien deelnemers hoe de doorschijnende doeken steeds veranderen door het wisselende daglicht en de schaduwen van bomen.

Museum Tot Zover onderschrijft hiermee de actie van de Museumvereniging en de theaters. Check Museum.nl  Kapsalontheater.nl #MuseumGym #OpenCultuur.

Praktische info

Er worden drie lessen gegeven, om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Bij binnenkomst scannen we je QR-code en checken we je ID. In het gebouw zijn mondkapjes verplicht en houden we 1,5 meter afstand. Tijdens de les mogen de kapjes af. Een kaartje reserveren is kosteloos en kan via de website van Museum Tot Zover. Barbara steunt hiermee het museum en de culturele sector. Als je wilt kun je haar na afloop contant een bijdrage geven – pay as you like.

  • woensdag 19 januari 2022 tussen 13.00 -17.00 uur
  • locatie: Museum Tot Zover, op begraafpark De Nieuwe Ooster, zie route
  • reserveer je gratis plaats online (museumkaart scannen in museum is fijn)
  • let op: het aantal plaatsen is beperkt!
  • zowel beginners als gevorderden zijn welkom
  • yogamatjes zijn aanwezig
  • vergeet je ID en coronapas niet

UPDATE 19/01 09.00 uur: Alle Yoga-sessies zijn volgeboekt!

 


Nu te zien