Ontroerende en beeldende vertelling door acteur Edo Douma Ontroerende en beeldende vertelling door acteur Edo Douma

Tot Zover

Koffie- en cakematinee over poezenverdriet

In het kader van de expositie 'De Laatste Aai, eerbetoon aan dode dieren' is acteur Edo Douma uitgenodigd, hij voert zondag 17 november de ontroerende toneelvertelling 'De poes met witte vleugels en de man' op.

Tickets

De toneelvertelling gaat over een op leeftijd zijnde poes met artrose, die een oudere man uitkiest om voor haar te zorgen. De man zit eigenlijk niet op extra kosten van onderhoud en medische verzorging van een bejaarde kat te wachten. Toch neemt hij haar liefdevol op en al snel ontstaat tussen poes en man een innige band. Samen beleven ze hilarische en aangrijpende avonturen.

Tot de dag daar is, dat de man met pijn in het hart het besluit moet nemen om Simone, zoals hij de poes genoemd heeft, te moeten laten inslapen. De toehoorder ervaart in het verhaal, dat het volkomen legitiem is om over het verlies van een huisvriend verdriet te mogen hebben. Maar vooral ook dat dierbare herinneringen aan onze speciale kameraadjes blijvend zijn. Een deel van de toneelvertelling wordt door de ogen van poes Simone verteld.

Kattenliefde

Acteur Edo Douma (1946) speelde bij diverse theatergezelschappen o.a. De Nieuwe Komedie, was initiator van het Vestzaktheater Oidiepoes te Zeist en gastacteur in televisieseries. Douma heeft privé wat moeite met langdurige relaties, maar met katten kan hij het uitstekend vinden. In 2017 schreef hij het verhaal 'De poes met witte vleugels en de man' en sinds 2018 speelt hij de uitgewerkte voorstelling op locatie.

Praktische info

Wanneer: zondag 17 november 2019
Waar: bij Museum Tot Zover op de Nieuwe Ooster Begraafplaats, Kruislaan 124, Amsterdam
Hoe laat: 14.30-16.15 uur. (Incl. pauze).
Kosten: €10 incl. museumentree. Museumkaart- en stadpashouders betalen €5. Kom vroeg en bezoek De Laatste Aai.

De voorstelling is geschikt voor dierenliefhebbers vanaf 12 jaar. Maximaal 40 plaatsen dus wees er snel bij!

Bestel direct je tickets via deze link: 
Tickets

Heeft u vragen? Mail events@totzover.nl of bel 020-6940482 dinsdag - donderdag tijdens kantoortijd.
 

Over de Koffie & Cakelezingenreeks

Museum Tot Zover organiseert in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. Daarom noemen we het de 'koffie en cake' lezingen. Ze vinden gemiddeld ééns per kwartaal plaats.

De toneelvertelling met Edo Douma is een Koffie- en cakelezing SPECIAL, geprogrammeerd als zondagmiddag matinee.


Nu te zien