Vleermuis avondsafari op 10 september bij Tot Zover Vleermuis avondsafari op 10 september bij Tot Zover

Tot Zover

Vleermuis avondsafari

Met haar prachtige oude bomen en monumentale graven is de Nieuwe Ooster begraafplaats een hotspot voor natuur. Ook vleermuizen zijn er graag te gast. Kom naar de avondsafari op dinsdag 10 september en ontdek meer over dit bijzondere diertje.


 UPDATE 6.9.2019 / DE AVONDSAFARI IS VOLTEKEND 

Wil je een spannende avond beleven? Iets leren over het nachtleven van vleermuizen op de begraafplaats? Kom zelf vleermuizen spotten met een echte batdetector. Als je heel stil bent kun je ze zelfs horen!

We gaan op stap in de schemering met een echte (Batman) vleermuisdeskundige, Geert Timmermans. Hij is stadsecoloog van Amsterdam en weet van alles over vleermuizen.

 

Vleermuis als duister symbool

De vleermuis is een vliegend nachtdier en heeft een belangrijke taak als natuurlijke insectenbestrijder. Maar ook in onze cultuurgeschiedenis speelt de vleermuis een bijzondere rol. De vleermuis wordt gezien als een demonisch dier en staat voor duivel, kwaad, nacht en… de dood. De avondsafari starten we daarom in Museum Tot Zover met een lezing over de duistere symboliek die rond de vleermuis hangt. Kom op tijd  en bezoek meteen de tentoonstelling De Laatste Aai.

 

 

Praktische info

Wanneer: dinsdag 10 september
Waar: bij Museum Tot Zover op de Nieuwe Ooster Begraafplaats, Kruislaan 124, Amsterdam
Hoe laat: 19-21 uur. Start programma: 19.30uur.
Voor wie: vleermuisliefhebbers van 8-88 jaar. Maximaal 15 deelnemers dus wees er snel bij!
Kosten: een museum toegangsbewijs (gratis voor kinderen tm 12 jaar en Museumkaart)
Aanmelden via mail: events@totzover.nl
Update 6.9.2019: de safari is vol, je kunt niet meer inschrijven.

We hopen op mooi droog en niet te koud weer. Let op! Bij slecht weer gaat de wandeling niet door. Hou deze webpagina en facebook in de gaten

 

 

 


Lees meer