Tot Zover
Treurgebak bij De Uitvaarders in PC Paviljoen
Met het ROC van Amsterdam en Toneelgroep Habitat X gingen we een samenwerking aan rondom de voorstelling 'De Uitvaarders'. Studenten organiseerden een spectaculaire presentatie met de prachtige zoete creaties uit de keuken van Brood & Banket.
Na de mooie samenwerking van vorig jaar staken we ook dit najaar de koppen bij elkaar voor een event met het ROC van Amsterdam. De studenten van Business events Support office (Beso) gaven hun medestudenten van Brood en Banket de opdracht 'Treurgebak' te ontwerpen geïnspireerd op de (overleden) personages uit de toneelvoorstelling 'De Uitvaarders' van Habitat X.
De business-event studenten stonden garant voor een spectaculaire presentatie van het gebak: na afloop van de voorstelling die op 25 oktober in PC Paviljoen speelde, deelden zij de prachtige en smakelijke gebakjes uit aan het publiek.
Zo zorgde het zoet voor de nodige troost na het afscheid van Everhard, Prato, Patricia, Lot, Julius, meneer Stans, stagiaire Shandy en Zihh.
Zie hier het resultaat!
Karel
titel gebak: Karel
geïnspireerd op personage: Everhard Corneille (over-overgrootvader)
ontworpen door: Romein, Tessa, Robin, Tjibbe
ingrediënten: appel, rozijnen, karamel, zuivel, amandel, walnoot en ei
naam product: ouderwetse appelslofjes met karamel
Donkere nacht
titel gebak: Donkere nacht
geïnspireerd op personage: Prato Corneille (vader)
ontworpen door: Klaudia, Britt en Berend
ingrediënten: fewiletine, praclas, puur chocolade, slagroom heelei (yoghurt dikte), suiker, gelatine, water, boter, eidooier, citroenrasp, bloem
waarom dit gebakje? Hij is een serieus karakter en wij vonden citroen bosbessen en pure chocolade het beste hierbij passen. De naam ‘Donkere nacht’ hebben wij gekozen, omdat Prato dood ging op een donkere nacht.
De Crazy Cray
naam gebak: De Crazy Cray
geïnspireerd op personage: Patricia Corneille (moeder en directeur)
ontworpen door: Guusje, Olivia en Sacha
ingrediënten: ingrediënten kapsel: ei, suiker, patentbloem, citroenrasp. Bovenop de kapsel zit nog marsepein / ingrediënten boter crème in de kapsel: melk, custard poeder, suiker, vanille, boter, basterdsuiker, frambozen, citroensap / ingrediënten macarons: poedersuiker, amandelmeel, gele kleurstof poeder, suiker, water, eiwit / ingrediënten macaron vulling: Bacardi (drank), limoensap, witte chocola, verse munt, room, invertsuiker
Doornroosje
titel gebak: Doornroosje
geïnspireerd op personage: Lot Roos
ontworpen door: Indy en anderen
ingrediënten: koekje: boter, suiker, bloem, ei, bakpoeder en citroenrasp / bramen ganache: witte chocola, bramen, suiker, citroenrasp / boter crème: boter, poedersuiker, vanille extract / plakje cake: bloem, maïzena, ei, suiker / mousse: witte chocola, slagroom, gelatine, ei, melk / fondant roosje en gedroogde bloemen
Tegeltje
titel gebak: Tegeltje
geïnspireerd op personage: Julius Corneille (zoon)
ontworpen door: Sidney en anderen
ingrediënten: basis: cake, choco crème, boter crème, karamel en marsepein / suiker, boter, bloem, ei, zetmeel, fondant, chocolade, slagroom, zout, gele room en melk
Ter nagedachtenis aan Meneer Stans
titel gebak: ter nagedachtenis aan Meneer Stans
geïnspireerd op personage: Meneer Stans
ontworpen door: Romein, Tessa, Robin en Tjibbe
ingrediënten: bloem, boter, water, melk, kristalsuiker, ei, slagroom, halal-gelatine, framboos, passievrucht, diantus, pistache en chocolade
Blood
titel gebak: Blood
geïnspireerd op personage: Shandy (stagiair)
ontworpen door: studenten ROC brood en banket
ingrediënten: bloem, water, zout, boter, slagroom, halal-gelatine, chocolade, aalbes
De Zucht
titel gebak: De Zucht
geïnspireerd op personage: Zihh
ontworpen door: studenten ROC brood & banket
ingrediënten: framboos, chocolade, room, pistache, eetbare bloem en halal-gelatine