Tot Zover

Een overzicht in 32 vensters

In januari 2020 presenteerde stichting Dodenakkers.nl de eerste Canon van het Nederlands Funerair Erfgoed in Museum Tot Zover. De canon staat stil bij 32 vensters over het bijzondere funeraire erfgoed dat we in Nederland hebben en brengt een ordening in de geschiedenis van onze omgang met de dood: van hunebed tot Wet op de lijkbezorging.

Bekijk hier de huidige vensters in vogelvlucht.
Meepraten over herziene canon 2.0? Kijk hier.

Uitgave

De Funeraire Canon 1.0 is een initiatief van stichting Dodenakkers.nl en is gedurende 2019 in fases tot stand gekomen met input van nieuwsbrieflezers en verschillende auteurs. De samenstellers zijn Leon Bok en René ten Dam. Wil je de complete versie van de Canon van het Nederlands Funerair Erfgoed (januari 2020) lezen, dan kun je deze bestellen via de website van stichting Dodenakkers.nl.

De prijs van de Canon van het Nederlands Funerair Erfgoed is tijdelijk €14,00 (normaal €17,50).

Naar een nieuwe funeraire canon?

Een historische canon is nooit af en ook onze blik op de uitvaartcultuur verandert. Daarom beschouwt Stichting Dodenakkers.nl de huidige canon als een eerste versie die moet leiden tot discussie. Een werkgroep met meerdere partners buigt zich erover. Praat ook mee over de Funeraire Canon 2.0: welke vensters mogen weg, welke moeten erbij? Doe mee met de enquête en de webinar op 17 juni 2021.

Meer info