Cover tentoonstellingsmagazine Een Lekkere Dood. Ontwerp: Marleen Luiten Cover tentoonstellingsmagazine Een Lekkere Dood. Ontwerp: Marleen Luiten

Tot Zover

Magazine

Op 13 augustus 2023 presenteert Museum Tot Zover een nieuw magazine over de rol van eten bij afscheid en rouw. Het hoort bij de thematentoonstelling Een Lekkere Dood en biedt verdiepende essays en smakelijke columns.


Bovendien is het tijdschrift een catalogus-light, met foto's en beschrijvingen van de kunstwerken in de expositie. Je leest over de verschillende functies van de koffietafel, historische eettradities rondom de begrafenis en er is een tijdlijn van historische Nederlands rouwserviezen tot designs van nu. Verschillende makers komen aan het woord over hun eet- en kunstpraktijk en... wat is het ultieme troosteten van Petra Possel nu eigenlijk?

Met bijdragen van: Rob Bruntink, Jasper Enklaar, Daan Heerman van Voss, Wouter van Herwaarden, Marc Jacobs, Anja Krabben, Kiriko Mechanicus, Petra Possel, Sandra Schouten, Guus Sluiter en Hiske Versprille. Hoofd- en beeldredactie door Laura Cramwinckel. Ontwerp door Marleen Luiten, Oker Ontwerpen & Illustraties.

Magazine Een Lekkere Dood, 52 pagina's, nu te koop in de museumwinkel voor €7.50.

Lees hier de recensie in Het Parool.


Lees meer