Raadselachtige vondsten tijdens de expeditie met PJ Roggeband / ONTROERTOER over De Nieuwe Ooster 2022 Raadselachtige vondsten tijdens de expeditie met PJ Roggeband / ONTROERTOER over De Nieuwe Ooster 2022

Tot Zover

ONTROERTOER met smaak

Met de ONTROERTOER zet PJ Roggeband de begraafplaats in een bijzonder nieuw licht. In combinatie met de tentoonstelling Een Lekkere Dood is de ONTROERTOER smakelijker dan ooit. Loop je mee?

Tickets

De ONTROERTOER is een tocht over De Nieuwe Ooster rond het unieke arboretum. Met een persoonlijke visie en kunstenaarsblik tast PJ Roggeband de grenzen af van deze bijzondere bomenwereld. Deze tocht is persoonlijk geladen, Roggeband neemt de mensen mee in zijn gedachtegangen met gevoel voor de glimlach en de traan.

Hij laat de andere kant van bomen zien zoals gemankeerde bomen, gewelddadige exemplaren, vreemde gebruiken en opvallende naamgeving (venijnboom, doodsbeenderenboom). Roggeband biedt tevens een kijkje in de keuken van zijn kunstenaarspraktijk zoals zijn uitwerkingen in houten boekjes en het tekenen met natuurlijke materialen (walnootinkt, mergel of de peulen van de valse christusdoorn). De ONTROERTOER is een lopend onderzoek met interactieve elementen, literaire fragmenten, associaties en opwerpingen.

Na het succes van vorig jaar, maakt de ONTROERTOER dit voorjaar een eenmalige smaakvolle comeback. PJ Roggeband vult zijn tocht aan met smaakvolle anekdoten naar aanleiding van de tentoonstelling Een Lekkere Dood. Ga mee op zoek naar onder meer de niet zo onschuldige pindakaasboom!

Praktische info

Wat: ONTROERTOER, expedities van PJ Roggeband met bijzondere bomen en verhalen in de hoofdrol

Waar: Gedenkpark De Nieuwe Ooster. Binnen verzamelen bij Museum Tot Zover

Tip: bezoek de expositie Een lekkere dood vóór of na de ONTROERTOER.

Wanneer: 
Zondag 21 april 2024

Tijd: start 12 en 15 uur. Duur ca. 90 minuten.

Entree: Een ONTROERTOER kaartje kost € 15,00.
Voor iedereen vanaf 16 jaar.
Max. 15 deelnemers per ONTROERTOER

Tickets


OVER PJ Roggeband

Publicist en kunstenaar PJ Roggeband ontwikkelt prikkelende concepten over de rol van groen en groenbeheer in de openbare ruimte. Met uitdagende interventies zet hij omstreden zaken (sjoemelzaad, verzilting) op de kaart.

Naast verkondiger van de Uitlaattuin en tuinfantast is hij verder onder meer serietekenaar, maskermaker,  voorman van het beruchte Elfletterig Genootschap, curator van openbarende kunstprojecten en initiator van bijzondere expedities zoals de ‘Dwaalsafari‘.

Natuur is een terugkerend thema binnen zijn werk.

PJ Roggeband heeft sinds lange tijd al een band met museum Tot Zover. Een kubusachtig rouwsieraad, getiteld 'De Sneu' is te bewonderen in het museum en ongeveer tien jaar geleden verzorgde hij een optreden tijdens de manifestatie 'Wachten aan de poort' onder de toepasselijke titel 'De Man Die Een Boom Wordt.' Tijdens de expositie van herman de vries in 2022, werd de ONTROERTOER gelanceerd. Wegens daverend succes werden daar eerder al nieuwe data aan toegevoegd. Nu wordt de ONTROERTOER aangevuld met smakelijke annekdotes en niet zo onschuldige pindakaasbomen. 


Lees meer