Roos van Geffen, stills uit "Fuga" (2021) 3-channel video-installatie, 7 gedigitaliseerde 16mm zwartwitfilms in loop (9:36”) Roos van Geffen, stills uit "Fuga" (2021) 3-channel video-installatie, 7 gedigitaliseerde 16mm zwartwitfilms in loop (9:36”)

Tot Zover

Matinee met Joke Hermsen

Rondom de zomertentoonstelling Overgave organiseren we small scale, high impact-activiteiten. Dit zijn zondagmiddagen met extra context, met op 4 juli een mooie matinee met filosoof en schrijver Joke Hermsen, performer Nathalie Smoor en kunstenaar Roos van Geffen.

******UITVERKOCHT******

Wil je op de wachtlijst? Mail ons dan op communicatie@totzover.nl. Mocht er iemand onverhoopt niet kunnen komen, laten we je dit uiterlijk zondag 13:00 weten.


   

Overgave

Joke Hermsen behandelt het thema tijd uitvoerig in haar boek, Ogenblik en eeuwigheid, dat eind vorig jaar verscheen. In de lezing bij Museum Tot Zover gaat ze specifieker in op de verhouding tussen kunst en tijd, en reflecteert ze op het werk van Roos van Geffen. Centraal in de zomertentoonstelling Overgave staat immers de levensgrote video-installatie Fuga (2021), een oneindige cyclus van mensen die vallen en weer opstaan. Een verwijzing naar ons bestaan, als eeuwige cyclus van herhalingen.

Roos van Geffen zal haar werk zelf toelichten en performer Nathalie Smoor maakt het middagprogramma compleet met een lied van Carlo Gesualdo Sesto.

Programma

15.30        Inloop + expositiebezoek

16.00        Start programma

16.45         Drankje + mogelijkheid om de rest van het museum te bekijken

17.30         Einde

Praktische info

Waar? Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam

Wanneer? Zondag 4 juli 2021

Hoe laat? Van 15:30 tot 17:30 uur

Hoe veel? Gratis op vertoon van entreebewijs Museum Tot Zover, wél even reserveren! Het aantal deelnemers is beperkt.
 

Tickets


Over de kunstenaars

Over Joke Hermsen

Filosoof en schrijfster Joke J. Hermsen (1961) schrijft over filosofie en literatuur. Naast essays schrijft ze romans, waaronder Het dameoffer en De liefde dus. Van de essaybundel Stil de tijd werden 35.000 exemplaren verkocht, in 2011 werd dit boek bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs. Voor haar volledige oeuvre ontving Joke Hermsen in 2009 de Halewijnprijs.

Over Nathalie Smoor

Performer Nathalie Smoor voltooide de mimeopleiding van de Theaterschool in Amsterdam en sinds haar afstuderen heeft ze aan de meest uiteenlopende (cross-over) projecten gewerkt en gespeeld op nationale en internationale podia. Naast actrice in theater en film is ze ook werkzaam als danser/beweger en muzikant/zangeres. Intensievere samenwerkingen waren o.a. met bij Jan Langedijk/De Daders, Roos van Geffen, De Nederlandse Opera, Golden Palace en performance collectief TRICKSTER.

Over Roos van Geffen

Roos van Geffen (1975) studeerde scenografie in Tilburg en Maastricht. Vanaf haar studietijd werkt ze als autonoom kunstenaar. Eerder was haar werk te zien bij Fotodok (Utrecht), Fotofestival Schiedam, Battersea Arts Centre (Londen) en Museum Tot Zover.