Roos van Geffen, stills uit "Fuga" (2021) 3-channel video-installatie, 7 gedigitaliseerde 16mm zwartwitfilms in loop (9:36”) Roos van Geffen, stills uit "Fuga" (2021) 3-channel video-installatie, 7 gedigitaliseerde 16mm zwartwitfilms in loop (9:36”)

Tot Zover

Matinee met Lisanne van Sadelhoff

Rondom de zomertentoonstelling Overgave organiseren we small scale, high impact-activiteiten. Dit zijn zondagmiddagen met extra context, met op 22 augustus een boeiende matinee met journalist/schrijver Lisanne van Sadelhoff, performer Nathalie Smoor en kunstenaar Roos van Geffen.

TICKETS

   

Overgave & veerkracht

Lisanne van Sadelhoff (32) behandelt de weerbarstigheid van het leven uitvoerig in haar boek, Je bent jong en je rouwt wat (DASMAG) dat begin vorig jaar verscheen. Tijdens de matinee bij Museum Tot Zover vertelt ze meer over het overlijden van haar moeder en het rouwproces dat ze daarna doormaakte. Hoe haar zintuigen op scherp kwamen te staan en hoe ze werd heen en weer geslingerd tussen emoties.
Een slingering die we ook zien in het werk van Roos van Geffen. Centraal in de zomertentoonstelling Overgave staat immers de levensgrote video-installatie Fuga (2021), een oneindige cyclus van mensen die vallen en weer opstaan. Een verwijzing naar ons bestaan, als eeuwige cyclus van herhalingen.

Roos van Geffen zal haar werk zelf toelichten en performer Nathalie Smoor maakt het middagprogramma compleet met een lied van Carlo Gesualdo Sesto. De matinee is tevens de laatste dag dat de tentoonstelling te zien is.

Programma

14.30        Inloop + expositiebezoek

15.00        Start programma

16.00        Drankje + mogelijkheid om de rest van het museum te bekijken

        

Praktische info

Waar? Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam

Wanneer? Zondag 22 aug 2021

Hoe laat? Van 15:00 tot 16:00 uur

Hoe veel? Gratis op vertoon van entreebewijs Museum Tot Zover, wél even reserveren! Het maximum aantal deelnemers is beperkt.
 

TICKETS


Over de kunstenaars

Over Lisanne van Sadelhoff

Schrijver Lisanne van Sadelhoff debuteerde in februari 2020 bij Das Mag Uitgevers met het boek Je bent jong en je rouwt wat. Met dat boek werd ze genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Als journalist schrijft ze voor Volkskrant magazine, het Algemeen Dagblad, RTL Nieuws, Viva, De Correspondent, LINDA., Grazia, het Onderwijsblad en Playboy. Voor een productie die ze voor RTL Nieuws maakte, werd ze genomineerd voor De Tegel. Daarnaast werk(te) ze als eindredacteur bij de Volkskrant en is Van Sadelhoff vaste columnist van het AD Utrechts Nieuwsblad, Flair en Intermediair.  

Over Nathalie Smoor

Performer Nathalie Smoor voltooide de mimeopleiding van de Theaterschool in Amsterdam en sinds haar afstuderen heeft ze aan de meest uiteenlopende (cross-over) projecten gewerkt en gespeeld op nationale en internationale podia. Naast actrice in theater en film is ze ook werkzaam als danser/beweger en muzikant/zangeres. Intensievere samenwerkingen waren o.a. met bij Jan Langedijk/De Daders, Roos van Geffen, De Nederlandse Opera, Golden Palace en performance collectief TRICKSTER.

Over Roos van Geffen

Roos van Geffen (1975) studeerde scenografie in Tilburg en Maastricht. Vanaf haar studietijd werkt ze als autonoom kunstenaar. Eerder was haar werk te zien bij Fotodok (Utrecht), Fotofestival Schiedam, Battersea Arts Centre (Londen) en Museum Tot Zover.