Mette Sterre in lichaamsmasker (2016), tijdens de performance Sairagaz. Honey You'Re No Sea Bunny Mette Sterre in lichaamsmasker (2016), tijdens de performance Sairagaz. Honey You'Re No Sea Bunny

Tot Zover

Schemering Ochtendshow

Op zondagochtend 20 maart is het weer tijd voor koffie en cake bij Museum Tot Zover. Sarah Grothus presenteert haar kunstenaarsboek Schemering en daar omheen een boeiend programma. Op zoek naar een krachtige kick-off van de zondag? Reserveer je plek!

reserveer

Lezing en performance

Curator en kunstcriticus Cees de Boer geeft een lezing over het werk van Grothus, museumdirecteur Guus Sluiter interviewt Kees Janmaat, de vormgever van het boek, en er is een poëtische performance van Mette Sterre. De feestelijke bijeenkomst fungeert als finnisage van Schemering de tentoonstelling, daarom wordt er ook koffie en cake geserveerd.

 

Schemering, speciale editie

Naast het kunstenaarsboek Schemering, verschijnt ook een speciale editie van slechts 20 exemplaren. Op de omslag van dit boek is een linoleumdruk in drie kleuren. Bij deze speciale editie hoort ook een moku hanga in negen kleuren. Een moku hanga is een Japanse houtdruk. Deze moku hanga worden gedrukt op rijstpapier (14 x 20,5 cm). Sarah maakte deze mongu hanga op 15 februari 2022, toen zij in Museum Tot Zover overnachtte om haar tentoonstelling een laatste keer in situ te ervaren.

  • reguliere editie €40 (incl. gedichten wenskaart)
  • speciale kunstenaarseditie €150 (incl. unieke moku hanga)

Praktische info

Waar? Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam

Wanneer? Zondag 20 maart 2022

Hoe laat? Van 11:00 tot 12:00 uur. Inloop vanaf 10.30uur. 

Hoe veel? Gratis op vertoon van museum entreebewijs, graag wél reserveren!
 

reserveer


Over Cees de Boer

Kunstcriticus Cees de Boer studeerde Algemene Literatuurwetenschap en Wijsbegeerte en promoveerde in 1995 op de collageromans van Max Ernst. Hij is werkzaam als curator, publicist en adviseur en richtte zich de afgelopen jaren op de relatie tussen kunst en wetenschap.

Over Mette Sterre

Het werk van Mette Sterre (1983) ontvlucht gefixeerde definities. Het overstijgt performance,  installatie, digitale technologieën, kostuums en sculptuur - met de potentie om kijkers echt te betoveren.

Ze werkt internationaal; onder andere in Robert Wilsons Watermill Center in New York, de Praag Quadrinale en de Kunstverein in Hamburg. Ze is een recente alumni van de prestigieuze Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

 


Lees meer