Tot Zover

Twilight stories

De storytellers van Mezrab vertellen op zaterdagavond 12 maart hun verhalen tussen de schilderijen van Sarah Grothus in de Grote Zaal van Museum Tot Zover. Ze nemen je mee naar andere werelden, zoals ook de expositie Schemering doet. Geluidskunstenaar Hans van Koolwijk zorgt voor een stemmige muzikale sfeer.

Tickets

Storytellers Mezrab in een andere wereld

Mezrab is een Amsterdams platform voor storytelling en weet als geen ander luisteraars te betoveren. Bij hen komen verhalen uit alle windrichtingen samen in een intieme en ontspannen sfeer. De visuele drempelwereld die Sarah Grothus oproept gaat niet zozeer om mystiek, dan wel om een wereld waar figuren zich niet thuis voelen of onbestemd ronddolen. Hoe manifesteert deze fantasie van de (dag)droom zich in de verhalen van de Mezrab storytellers?

Sahand Sahebdivani (1980), Nederlandse meesterverteller van Iraanse komaf is de moderator en neemt je mee in zijn droomwereld samen met drie andere verhalervertellers. In 2020 won Mezrab de Amsterdamprijs voor de kunst.

Hans van Koolwijk

Op deze avond zal Hans van Koolwijk de storytellers van Mezrab begeleiden. Hans is sinds 1989 werkzaam als geluidskunstenaar, ontwerper en componist/performer. Hij ervaart geluid als een bijna tastbaar materiaal en werkt ermee zoals een schilder met verf. Als kunstenaar heeft hij altijd de behoefte gevoeld om geluid als beeld te visualiseren: geluid te maken dat je kan zien.

Twilight

Naast vertelavonden op de eigen locatie aan de Veemkade zijn de storytellers van Mezrab op allerlei plekken te vinden. Op zaterdagavond 12 maart zijn ze te gast in Museum Tot Zover en wel op een bijzondere plek: de zaal die kunstenaar Sarah Grothus heeft omgetoverd tot een andere wereld. Twilight Stories is zowel Nederlands als Engelstalig.

Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!


Praktische info

Wat: Twilight Stories, een muzikale verhalenavond

Waar: Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam, zie hier voor route en P

Wanneer: Zaterdag 12 maart 2022

Tijd: 20.00 - 22.00 uur (deuren open om 19.15 uur)

Entree: Een kaartje kost € 12,50

Tickets


Lees meer