Museumentree & Café Roosenburgh Museumentree & Café Roosenburgh

Tot Zover

Bestuurslid gezocht

Museum Tot Zover is dé autoriteit op het gebied van onze omgang met de dood en maakt daarover museale en educatieve producties van hoge kwaliteit. Deze producties zijn kunstzinnig, informerend en/of prikkelend. Er is plek voor een nieuw, enthousiast bestuurslid!


Over Museum Tot Zover

Tot Zover treedt de dood helder en open tegemoet, schuwt pijnlijke onderwerpen niet en neemt stevige standpunten in als dat nodig is. Het museum heeft een spilfunctie en verbindt creatieven en publiek, experts en amateurs, wetenschap en praktijk. Museum tot Zover opende in 2007 de deuren en is gevestigd op gedenkpark De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Er worden veel activiteiten georganiseerd op de eigen locatie maar ook bij en met andere instellingen.

De Stichting Nederlands Uitvaartmuseum heeft een bestuur-directiemodel met een bestuur op afstand. Er is een kleine staf geleid door een directeur. Er werken circa 35 vrijwilligers. De stichting is een culturele ANBI, lid van de Museumvereniging en staat ingeschreven in het Museumregister. Financiering komt vooral van grote uitvaartorganisaties en van de gemeente Amsterdam. We volgen de Cultural Governance Code.

Functie

Er wordt een algemeen bestuurslid gezocht. Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid en vergadert circa vier keer per jaar. De functie van bestuurslid is onbezoldigd, een reiskostenvergoeding is wel mogelijk.

Bestuursleden van Museum tot Zover hebben de volgende competenties:

  • Affiniteit met het inhoudelijke doel van de instelling;
  • Ervaring in of affiniteit met de culturele sector;
  • Sparringpartner kunnen zijn voor de directeur;
  • Beschikking over een relevant netwerk;
  • Ervaring als bestuurder;
  • En verder: objectiviteit, samenwerkingsvermogen, ondernemerschap, beoordelingsvermogen en analytisch vermogen.

Het is noodzakelijk dat het bestuur een afspiegeling is van de doelgroep van het museum en van de samenleving. Dit betekent dat we streven naar diversiteit binnen het bestuur in termen van leeftijdsopbouw, man/vrouw verhouding en persoonlijke/culturele achtergrond. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur is er een sterke voorkeur voor een kandidaat met een niet-westerse achtergrond.

Belangstelling?

Stuur dan een motivatie en cv naar g.sluiter@totzover.nl onder vermelding van ‘vacature bestuur’.Stuur dan een mail met daarin uw telefoonnummer en het moment dat u wilt worden gebeld.


Lees meer