Josine Beugels,  Crematorium voor Kleine Dieren Josine Beugels, Crematorium voor Kleine Dieren

Tot Zover

Perskit

Hier download je het persbericht, foto's en logo's van 'Het Crematorium voor Kleine Dieren'. Dit materiaal is vrij te gebruiken voor publicaties over de voorstelling.


Foto's die u kunt gebruiken 

Klik op afbeelding voor download in hi-res.
Bron vermelden: Museum Tot Zover.
Fotograaf: Josine Beugels
Alleen te gebruiken in het kader van de voorstelling 'Crematorium voor Kleine Dieren' en tentoonstelling 'De Laatste Aai'.

Logo's die u kunt gebruiken

Klik op afbeelding voor download in hi-res


PERSBERICHT      
Amsterdam, 22 mei 2019

 

Dag, lief goudvisje

Première Crematorium voor Kleine Dieren tijdens Pure Markt in Frankendael

Het Crematorium voor Kleine Dieren staat op zondag 26 mei op de Pure Markt in Park Frankendael. Ligt er een dode hommel op de vensterbank of is de goudvis net overleden? Neem het dierenlijkje mee en bezorg het een mooie uitvaart. Er is zelfs een kleine oven. De theaterperformance is tegelijk de aankondiging voor tentoonstelling De Laatste Aai, die op 12 juni opent in Museum Tot Zover, 600 meter verderop.

Het is fijn om te oefenen in het klein. Dat geldt ook voor uitvaart en crematie. Het gelegenheidstrio Josine Beugels (beeldend kunstenaar), Lisah Baert (theatermaker) en Marjolein Mostert (acteur) demonstreert graag hoe dat oefenen kan. Bij het mobiele crematorium voor kleine dieren kun je terecht voor een waardig afscheid van kleine dieren (tot 10 cm): een gevonden insect, een visje of een wandelende tak. Het Crematorium voor Kleine Dieren verzorgt een echte uitvaart met alles erop en eraan. Daarnaast is er gelegenheid voor kinderen om een ‘dier-baar’ herinneringsdoosje te knutselen als eerbetoon voor een dood (huis)dier.

De voorstelling is een kick-off voor de grote tentoonstelling De Laatste Aai, die 12 juni 2019 opent in Museum Tot Zover op begraafplaats De Nieuwe Ooster. De Laatste Aai gaat over het afscheid van dieren. Hoe doen we dat en is rouwen om een dier hetzelfde als rouwen om een mens? Er zal werk te zien zijn van herman de vries, Stefan Vanfleteren, Tinkebell en vele anderen.

Belangstellenden zijn op 26 mei tussen 11 en 18 uur welkom om een kijkje te nemen in Park Frankendael. Er worden meerdere uitvaarten verzorgd. Verder kun je altijd terecht voor advies. Dan kijken we wat een geschikt afscheid zou zijn. Kies je voor een opbaring? Welk kistje pas het beste en welke  muziek? Misschien een mooie pootafdruk als herinnering?

De doorlopende voorstelling combineert serieuze improvisatie met talent voor het tragikomische. Geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, wordt het belang van afscheid nemen en rituelen uitgelicht. Iets in de tuin begraven hebben kinderen vaak al wel eens gedaan, maar een crematie maakt pas echt nieuwsgierig.

Museum Tot Zover is uniek in haar soort en belicht de dood in al haar facetten. Het museum opende in 2007 en brengt grensverleggende tentoonstellingen als Funeral Train (***** de Volkskrant), Afterlife, The Pixelated Revolution (**** de Volkskrant), De Vogelvanger (**** de Volkskrant) en Post Mortem.