Tot Zover

Boekpresentatie Hoe besta je na?

Op maandag 19 februari vindt in ons museumcafé Roosenburgh de presentatie plaats van de verhalenbundel ‘Hoe besta je na?’ door auteurs Frénk van der Linden en Pieter Webeling. Het boek bevat indringende gesprekken met bekende Nederlanders over liefde, verlies en troost en nieuwe essays over rouwen.


UPDATE 9/2: VOLTEKEND. Aanmelding is helaas niet meer mogelijk.

Wanneer een geliefde, een vader, een moeder, een kind, een vriend of een dierbare collega overlijdt, zitten we verlegen om woorden die het verdriet en de pijn draaglijk maken, bezweren en zin geven.

In deze verhalen met Mike Boddé, Jack de Vries, Astrid Joosten, Hedy d’Ancona en anderen gaan verdriet en hoop hand in hand. Zij koesteren hun herinneringen aan de relatie met een overledene, en betreuren het verlies, maar putten daar ook kracht uit. Waaruit bestaat hun rouw precies? Is het mogelijk troost te vinden? Op welke wijze kunnen verdriet en pijn je wonderlijk genoeg ook verrijken? En hoe leef je verder?

Programma

Na het openingwoord van museumdirecteur Guus Sluiter en de reflectie van Frénk en Pieter, zal Martin Hoondert (Funeraire Academie, Tilburg University) in het kader van zijn Mors-Neerlandica project spreken over rouw en het belang van onderzoek naar rouw. Aansluitend volgt een panelgesprek: waar staan we anno 2024 ten opzichte van rouw? Wat zijn de laatste inzichten? Hoe zouden we op een andere manier met verliesverwerking kunnen omgaan? Het programma wordt afgewisseld met liedjes gezongen door Mylou Frencken.

Het boek wordt uitgegeven door Luiting-Sijthoff en is tijdens de presentatie te koop.

Tijdschema

Maandag 19 februari 2024

15:00 inloop
15:30 start programma
17:00 borrel
18:00 einde

  • Tijdens inloop en borrel is bezoek aan de huidige expositie mogelijk.
  • Deelname is kosteloos, maar scant u wel uw museumkaart?
  • De boekpresentatie is voltekend, dus aanmelden kan niet meer.
  • zie hier voor adres en route.

Over de auteurs

Frénk van der Linden (64), freelancejournalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het ntr-radioprogramma Kunststof, en maakt tv-documentaires voor omroepen als kro-ncrv, Max en bnn/vara. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau,’ oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in nrc Handelsblad. Naast zijn werk in de media leidt Frénk debatten en congressen.

Pieter Webeling (58) is schrijver, interviewer en gespreksleider. Hij is oud-redacteur van HP/De Tijd en was lange tijd een van de huisinterviewers van de Volkskrant. Hij publiceerde eerder een boek met gesprekken getiteld De vijf grote emoties en een veelgeprezen roman Veertig dagen (2008). Zijn roman De lach en de dood (2010) werd lovend ontvangen door pers en boekhandel.

Samen schreven Pieter en Frénk jarenlang de interviewseries '34-vragen' en 'Hoe besta je na?'.

 


Nu te zien