Museumentree & Café Roosenburgh Museumentree & Café Roosenburgh

Tot Zover

Café Roosenburgh blijft open

De voorgenomen sluiting van café Roosenburgh is van de baan. Museum Tot Zover en De Nieuwe Ooster hebben in nauw overleg overeenstemming bereikt over een plan om dit mogelijk te maken. Dit is goed nieuws voor de nabestaanden, buurtbewoners en alle andere bezoekers van het café.


Café Roosenburgh blijft werken met vrijwilligers, maar wel komt er een floormanager. Het café blijft open tot 1 oktober 2020. Op maandagen blijft het café dicht. Zo is er meer ruimte voor aan het gedenkpark De Nieuwe Ooster en Museum Tot Zover gerelateerde groepen en activiteiten. Het café is daarmee op zes dagen van elf tot vier uur geopend en als het mogelijk is worden deze openingstijden verruimd.

Café Roosenburgh is ook een prachtige en bijzondere ruimte voor groepen die na een uitvaart samen willen zijn en op zoek zijn naar een andersoortige ruimte. De uitvaartwensen veranderen namelijk in rap tempo. Directeur Dirk-Jan Francissen van de begraafplaats gaat het café dan ook als zodanig aanbieden. “Zo breiden we ons aanbod in dienstverlening uit met deze mooie plek en sluiten we beter aan bij groepen die de uitvaart net wat anders willen inrichten.”

De Nieuwe Ooster en Museum Tot Zover praten komende maanden verder over de toekomst. Men wil onder meer dat de caféruimtes beter geschikt maken voor groepen van zowel De Nieuwe Ooster als het museum. Ook andere mogelijkheden worden onderzocht. Het gebouw ging in 2007 open en dan is het niet vreemd dat er aanpassingen nodig zijn, vinden beide organisaties. In die tijd is een hoop veranderd. In het komend jaar wordt gewerkt aan een nieuwe en beter op de toekomst gerichte invulling. 

De directeur van Museum Tot Zover, Guus Sluiter, is blij met de oplossing. “Het is schitterend locatie, maar het ligt natuurlijk wat verscholen. Dat maakt de exploitatie lastig. Mooi dat we er samen uitgekomen zijn. En fantastisch dat iedereen bij het café kan blijven komen voor een drankje, en een praatje.”

Word vrijwilliger

Het café wordt mogelijk gemaakt door betrokken vrijwilligers. Kom jij ons doodleuke team versterken?

Lees meer

Stadspasactie

Museum Tot Zover heeft tot 1 oktober een speciale aanbieding voor stadspashouders.

Lees meer

 


Over Café Roosenburgh en Museum Tot Zover

Café Roosenburgh is een prachtige ontmoetingsplek met goed zicht op het omringende groen van De Nieuwe Ooster. Als het weer het toelaat is het heerlijk om buiten te zitten. In deze bijzondere omgeving kunnen museumbezoekers, nabestaanden, groepen of parkbezoekers genieten van koffie met een lekker stukje taart, kleine lunchgerechten, of een goed glas wijn.

Museum Tot Zover is ook wel de verborgen culturele parel van Amsterdam Oost. Het museum vertelt over onze omgang met de dood in het verleden, heden en de toekomst. Met een frisse en open benadering stimuleert het museum reflectie op sterfelijkheid en daarmee waardering van het leven. De exposities zijn ontroerend mooi!