Tot Zover

Koffie & cake-lezing met Mieke Kerkhof

Museum Tot Zover start in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. Mieke Kerkhof - what’s in a name? - trapt af op zondag 16 september.


Een knipoog naar het levenseinde

Tijdens een goede kop koffie en een plak cake vertelt Mieke Kerkhof over haar boek Klaar is Kees (2017). In ultrakorte verhalen wordt daarin het onvermijdelijke levenseinde beschreven. De dood is een spelbreker en wordt door velen gevreesd. Hoe de dood minder zwart te maken? “Het beest in de bek kijken blijkt de beste remedie, maar kijken door de bril van anderen helpt ook”, aldus Kerkhof. En zo valt er ineens iets te (glim)lachen. Vreugde en verdriet zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Een bevlogen gynaecoloog

Mieke Kerkhof is sinds 1998 een bevlogen gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In haar vak heeft ze vooral te maken met het begin van leven, maar soms ook met een vroeg einde. Naast dokter is ze schrijver van columns en korte anekdotes, zoals de vele ‘Ikjes’ in de NRC. Eerder publiceerde ze Even Ontspannen Mevrouw… (2014), een boek over haar belevenissen in de verloskamer. Mieke heeft een speciale antenne voor de alledaagsheid en ziet haar spreekkamer als een 'tuin vol mogelijkheden’.

Lees hier het artikel in Trouw (29 oktober 2017) over de levenslessen van Mieke Kerkhof

Praktische info

  • zondagochtend 16 september van 11-12 uur
  • inloop vanaf 10.30 uur
  • locatie: Café Roosenburgh bij Museum Tot Zover
  • bijwonen van de lezing is kosteloos
  • heeft u een Museumkaart? Dan kunt u ook gratis het museum bezoeken
  • s.v.p. aanmelden via bibliotheek@totzover.nl o.v.v. ‘koffie en cakelezing 16 september’ of telefonisch 020-6940482 (kantooruren)
  • contactpersoon: Anna ten Bruggencate, bibliotheek@totzover.nl

 


Nu te zien