Tot Zover

Vacature: Junior curator tentoonstelling

Museum Tot Zover organiseert eind 2022 een grote tentoonstelling over eetcultuur & de dood. We zoeken een ambitieuze junior curator die een concept maakt en een projectplan schrijft.


Een expositie over eetcultuur en de dood. Het wordt geen cultuurhistorisch overzicht, maar een tentoonstelling die in gaat op de huidige situatie in Nederland met de geweldige rijkdom aan culturen en mensen die ons land kent. Ter inspiratie dient onze tentoonstelling De Laatste Aai uit 2019/20. De lekkere dood heeft een helder concept, is visueel sterk en heeft een gevarieerd randprogramma. Welke kunstenaars zouden kunnen bijdragen en welke samenwerkingspartners zijn mogelijk? Tot Zover is een klein museum en werkt niet met grote budgetten; small scale, high impact is ons devies.

Functieomschrijving

180 uur totaal, december 2021 – februari/maart 2022

Wij zoeken een creatief persoon die zelfstandig, maar in overleg met de museumstaf, onderzoek kan doen en dat kan laten uitmonden in een goed concept en een goed projectplan. De subsidieaanvragen dienen we in maart 2022 in. Als de financiering rond is, kun jij de klus afmaken.

Taken

  • onderzoek doen naar eetcultuur en de dood
  • schrijven tentoonstellingsconcept
  • contact leggen met gekozen kunstenaars en vormgevers
  • selectie maken van te tonen objecten
  • bedenken randprogrammering
  • maken begroting (samen met staf)
  • schrijven projectplan
  • schrijven werkplan
  • bijdragen aan fondsaanvragen

Profiel

Je kunt zelfstandig werken bent een self-starter, je bent creatief en goed georganiseerd. Schrijven en netwerken gaan je makkelijk af.

Wij bieden

De mogelijkheid om jouw visie tot leven te wekken in een klein en enthousiast team met veel ambitie.

Dit betreft een tijdelijke functie voor 180 uur, te verdelen over december 2021 en januari/februari 2022. Bij groen licht voor het projecten bieden we je graag een tijdelijke aanstelling om het project te realiseren.

Wij bieden een honorarium* van € 4.500 exclusief btw voor 180 uur.
(* Gelieerd aan het zzp-tarief Richtlijn Loongebouw De Zaak Nu, presentatie instellingen beeldende kunst.)

Over Museum Tot Zover

Tot Zover maakt prikkelende tentoonstellingen met maatschappelijke relevantie en biedt een podium aan kunstenaars, vormgevers en fotografen. We zijn niet bang voor een ongewone invalshoek en gaan altijd voor inhoud en relevantie. De open, heldere en soms speelse toon van Tot Zover creëert een inspirerende omgeving waar je leert over doodscultuur en sterfelijkheid. Het museum is gevestigd op de grootste (en mooiste!) begraafplaats van Nederland, een groene oase van (eeuwige) rust in Amsterdam Oost. Zo komen leven en dood letterlijk samen in ons museum.