Rosalie Kuyvenhoven vergeleek de Engelse uitvaartpraktijk met de Nederlandse. Foto: Hein Athmer Rosalie Kuyvenhoven vergeleek de Engelse uitvaartpraktijk met de Nederlandse. Foto: Hein Athmer

Tot Zover

Symposium 'De dood lijkt nergens op...'

De Funeraire Academie bestond 10 jaar en we vierden dat met een feestelijk symposium.
Met de buitenlandse blik en interessante casussen zetten we actuele ‘doodstijlen’ in een vergelijkend perspectief. Lees en bekijk hier de terugblik op dinsdag 28 november 2023 in Amsterdam.


Verslag gebundeld

Terugblik en verslag van de lezingen zijn gebundeld tot de publicatie 'Funeraire Academie teksten' nummer 3. Het feestelijk symposium De dood lijkt nergens op werd op 28 november 2023 georganiseerd bij Museum Tot Zover. Sprekers op deze dag waren onder anderen ritueelbegeleider Rosalie Kuyvenhoven en erfgoedspecialist Marc Jacobs. Naast hun lezingen werden ook enkele ‘trends’ gepresenteerd: de opkomst van mediums die in uitvaartcentra contact leggen met overledenen en de ‘vrolijke uitvaart’. Steeds volgden levendige discussies. De dag werd afgesloten met een column door Laura Cramwinckel, coördinator van de Funeraire Academie, over ‘koffie en cake’.


Sfeerimpressie


Organisatie

Het jubileum symposium De dood lijkt nergens op…..‘Doodstijlen’ in vergelijkend perspectief werd georganiseerd door de Funeraire Academie in samenwerking met Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover.
Fotografie: Hein Athmer

Contact

Voor vragen: Laura Cramwinckel, projectleider Funeraire Academie, l.cramwinckel@totzover.nl. Ook voor aanmelding nieuwsbrief.


Lees verder